Lamborghini’deki devrim, İtalyan firmasının üstün spor arabalarının yeni nesli olan Revuelto’nun ortaya çıkmasıyla resmen başladı. Lamborghini’nin 60. yıl dönümünü kutlayan Revuelto, şirketin ilk hibrit aktarma organına sahip. 812 beygir gücü, 6,5 litre V12 ve elektrikli tork vektörlü dört tekerlekten çekiş kombinasyonu, toplam 1.001 beygir gücü sağlıyor ve Revuelto’yu son hıza taşıyor.  349 km/s hıza çıkan aracın ve 0-100 süresi ise 2,5 saniye.

V12 ve çift ön elektrik motorları, marş motoru olarak da kullanılabilen üçüncü elektrik motorunu içeren sekiz vitesli çift kavramalı şanzımanla destekleniyor ve motor-şanzıman hibriti 3,8 kWh lityum-iyonun ağırlığını dengelemeye yardımcı oluyor.

13 sürüş modu, elektronik süspansiyon kontrolleri ve manyetik amortisörler ile güç çıkışını yönetmek için pek çok yeni teknoloji mevcut. Ve tabii ki, stil saf Lamborghini olarak karşımıza çıkarken 2001 Murciélago’ya kadar izlenebilen agresif kama şekli ve köşeli tema sürdürülüyor. Dikkate değer bir dokunuş, aynı zamanda camın altına monte edilmiş güzel V12’yi de aydınlatan LED üçüncü fren lambası.

Revuelto, 2023’ün sonlarında piyasaya sürülecek.