Nike dünyanın en değerli giyim markası olma ünvanını kimselere bırakmıyor. Geçtiğimiz yıla göre değerlemesini yüzde 16 oranında artıran ve 32,4 milyar dolar değerinde olan Nike büyümesini aralıksız sürdürüyor. Spor giyim markası Nike geçtiğimiz yıl Çin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika satışlarında izlediği strateji ile iyi bir satış grafiği yakalamayı başardı. Kısacası, 2019 Dünyanın en değerli giyim markası Nike’tan başkası olamadı.

Nike en değerli giyim markası olmayı sürdürüyor

Brand Finance tarafından oluşturulan Apparel 50 2019 raporuna göre, Nike reklam kampanyaları konusunda da büyük başarı gösterdi. Takımından atılan Colin Kaepernick ve son olarak 2019 Oscar Ödül Töreni sırasında yayınlanan Dream Crazier başarılı kampanyalara örnek olarak gösterilebilir.

Amerikalı Nike’ın Alman rakibi Adidas ise şirketin Kuzey Amerika pazar payından biraz kendine çalmış durumda. Yıldan yıla yüzde 17 büyüyen Adidas ise 16,7 milyar dolar değeriyle listenin üçüncü sırasında yer edindi. Zara 18,4 milyar dolarla listede ikinci, H&M ise 15,9 milyar dolarla 4 sırada yer alıyor. Cartier ise 13,6 milyar dolarla listenin beşincisi. Louis Vuitton, Uniqlo, Hermes ve Gucci ise ilk beşin takipçileri. Endüstri ortalamasında en güçlü marka olarak adlandırılan ve AAA+ marka gücü değerlendirmesindeki Rolex ise 8 milyar dolar değerinde ve listede 10. sırada.

2019 Dünyanın en değerli giyim markası Nike