Ford’un yeni gözdesi Kuga dördüncü nesliyle otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Bir önceki nesline kıyasla tasarımında köklü bir değişime giden model, selefine göre 91 kilogramlık bir hafifliğe kavuşmasına rağmen daha geniş ve uzun. Eğimli tavan çizgisi ve yuvarlak hatları ile daha yumuşak bir görünüme kavuşan yeni Kuga, Ford ailesinden Focus’un yerden yüksek halini andırıyor.

İşte yeni Ford Kuga özellikleri

Kabinin içerisindeki donanımlarıyla kullanıcıların dikkatini çeken Ford Kuga’da, 8 inçlik bilgi eğlence sistemi ve opsiyon olarak sunulan 12.3 inçlik dijital gösterge paneli bulunuyor. Bunun yanında Focus modelinde bulunan yuvarlak vitese yine Kuga modelinde yer verildiği görülüyor. 6 farklı sürüş moduna sahip olan Ford’un yeni SUV modeli yeni nesil birçok güvenlik önleminin yanı sıra Head-Up display özelliğine de sahip.

1062 litrelik bagaj hacmine sahip Kuga, kayar arka koltukları sayesinde ekstra 67 litrelik bir alan daha sunuyor kullanıcılarına. Hibrit modellerde ise arka koltuk altında yer alan bataryalar maalesef buna olanak sağlamıyor.

Kuga kullanıcılarına farklı motor seçenekleri sunuyor

Yeni Ford Kuga; 180 beygir ve 240 Nm tork üreten 1.5 EcoBoost turbo benzinli, 254 beygir ve 373 Nm tork üreten 2.0 EcoBoost turbo benzinli, 120 beygirlik 1.5 TDCi dizel ve 190 beygirlik 2.0 TDCi motor seçeneklerini kullanıcılarına sunuyor. Bunların yanı sıra 150 beygirlik 2.0 TDCi dizel motorla hafif hibrit seçeneği sunan Kuga, dört silindirli 2.5 litrelik Ti-VCT şarj edilemeyen (kendi kendini şarj eden) ve şarj edilebilen (Plug-in) hibrit motorlarda duyuruldu. Bu motorlar ise 225 beygir güç üretebilecek. 2019 yılının sonbaharında piyasaya sürülecek olan yeni Kuga, Plug-in versiyonunu ise 2020 yılının ilkbahar aylarında yollara çıkarmayı planlıyor.