Japon otomotiv üreticisi Lexus, 2019 Lexus LC Convertible Concept’i tanıttı. Otomobilin genel tasarımına bakıldığında açılabilir tavanı dışında Lexus LC Coupe ile aynı olduğu görülüyor. Değişimler arasında ise ön cam kısmının daha eğimli olması, tavanın saklandığı bagaj kısmında da yine özgün bir tasarımın kullanılması gibi şeyler de sayılabilir. Arka kısmın kenarlarındaki arka çamurluklar üzerindeki belirgin omuz çizgileri ile aracın şık tasarımının kuvvetlendirildiği dikkat çekiyor.

Açık tavanlı üretim şıklığı sergiliyor

Lexus ilginç bir şekilde bu konsepti aslında açılabilir tavanlı değil de açık tavanlı olarak üretmiş. Yani konseptin üzerinde henüz bir tavan mekanizması bulunmuyor ve de kapalı halinin görüntüleri bu nedenle de ortada yok. Araç üretildiğinde ise muhtemelen “soft top” denilen kumaş tavana sahip şekilde gelecek. Konseptin iç mekanına bakıldığında beyaz deri koltuklar ve siyah deri bir konsol görülüyor. Sarı dikişler de aracın kabinine biraz renk katmış gibi duruyor.

2019 Lexus LC Convertible Concept özellikleri neler?

Aracın herhangi bir teknik özelliğinin açıklanmamasına rağmen üretildiğinde mevcut 5.0 litrelik V8 motora veya 3.5 litrelik hibrit V6 motora sahip olacağı düşünülüyor. Performans değerlerinin de LC Coupe’ye yakın olacağı düşünülüyor. Fakat ekstra tavan mekanizması ağırlığı gibi durumlardan dolayı bu değerlerin biraz daha aşağısını beklemek daha mantıklı olacağa benziyor.