Otomobil kullanıcılarını yakından ilgilendiren trafik sigortalarına ilişkin müjdeli haber, Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamayla geldi. Bakanlık, sigorta şirketlerine gönderdiği yazıda, 2019’un Ocak ayında trafik sigortalarının yanı sıra, sigorta teminat limitlerinde de herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti. Kısacası, beklenenin aksine 2019 Trafik sigortaları zamlanmadı.

2019 Trafik sigortaları için müjdeli haber

Hatırlanacağı üzere 2017’nin Nisan ayında yapılan düzenlemelerle birlikte, zorunlu trafik sigorta bedellerine müdahale edilerek tavan fiyat uygulamasına geçilmişti. Yapılan düzenlemenin ardından il, araç grupları ve sürücülerin hasar geçmişleri gibi kriterler göz önünde tutularak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sigorta primleri belirlenmeye başlamıştı. Sigortacıların, trafik sigortalarından zarar görmelerini önlemek amacıyla da azami primlerin her ay yüzde 1.5 oranında artırılması yönünde bir hak tanınmıştı.

Artış da yok, enflasyon da yok

Sigorta şirketleri, yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelecek açıklamayı dört gözle beklemeye başlamıştı. Hatta şirketler, sigorta primlerinde hem enflasyon artışı hem de normal yüzde 1,5’lik artışın üstünde ek bir artış beklentisi içerisindelerdi. Ancak beklenen olmadı Hazine ve Maliye Bakanlığı, primlerle ilgili herhangi bir artışa gitmezken sigorta teminat limitlerinde de 2018 yılı rakamlarının geçerli olacağını açıkladı.