Cenevre Otomobil Fuarı etkinliğinin koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilmesi sonrasında markalar birer birer kendi lansmanlarını gerçekleştirmeye başladı. 2020 Audi A3 Sportback de bunlardan birisi oldu. İşte artık çok daha sportif bir tasarıma kavuşan 2020 Audi A3 Sportback özellikleri ve fiyatı.

2020 Audi A3 Sportback özellikleri

Mercedes A Serisi ve BMW 1 Serisi gibi rakiplerinin karşısına çıkan yeni Audi A3 Sportback hem dış hem de iç tarafta önemli değişimler gösteriyor. 3 santim daha uzayarak 4.34 metre uzunluk ve ve 1.82 metre genişliğe ulaşan otomobil 380 litre bagaj hacmine sahip. Hava girişlerinin büyümesi de üst seviye kompakt aracın daha dinamik bir karaktere kavuşmasını sağlamış.

Ekstra ücret ödeyerek matrix LED farlara da sahip olunabilecek aracın giriş modeli 16 inç jant sunarken, 19 inç seçenekler de bulunuyor. İçeride 10.25 inç dijital gösterge paneli mevcut. Bunun için de 12.3 inç boyutuna çıkan opsiyonu da mevcut. Bilgi eğlence sistemi ise 10.1 inç boyutunda. İklim kontrolleri için daha pahalı modellerde olduğu gibi ikinci bir dokunmatik ekran ise konumlandırılmamış.

1.5 litre TFSI benzinli motor ve yarı hibrit motor seçenekleri bulunan araçlar 150 beygir güç üretebiliyor. Ek olarak 1.0 litrelik 110 beygir gücünde bir seçenek de görülüyor. Dizel tarafında ise 2.0 litrelik 116 ve 150 beygir güç üreten TDI motorlar bulunuyor. Benzinli ve dizel motorlarda 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneklerinin tercih edilebilirken, hibrit içinse sadece S Tronic şanzımana sahip olunabiliyor.

Audi A3 Sportback fiyatı ve çıkış tarihi

2020 Audi A3 Sportback, Mayıs ayından itibaren Avrupa’da satışa çıkacak. Fiyatlar ise şu an belirsiz.