Bu yılın başlarında A4 ailesini güncelleyen Audi şimdi de benzer bir hamleyi A5 için gerçekleştirmiş durumda. 2020 Audi A5 Coupe, Cabriolet ve Sportback olmak üzere 3 farklı gövde stili ile geliyor. Öte yandan şirket, A5’in atık öncekilere göre çok daha dikkat çekici olduğunu belirtiyor.

2020 Audi A5 özellikleri neler?

Artık tüm modelleri LED ön farlar ile gelen araçlarda opsiyonel olarak matrix LED ön farlar da sunuluyor. Ek olarak, sıralı LED arka farlar da sunulanlar arasında. Yeni bir renk seçeneği olaraksa metalik District Green mevcut. Standard, Advanced ve S Line seçeneklerinin her birinin Audi A5’lere farklı bir görünüm kazandırdığını da ayrıca belirtelim. İçerideyse 10.1 inç dokunmatik ekran ile 12.3 inç dijital gösterge panellerine yer veriliyor.

Audi A5, dört farklı motor seçeneği ile geliyor. Hafif hibrit olarak nitelendirilen benzinli ve dizel seçenekler 163 beygir güç üretebiliyor ve maksimum 250 km/s hıza çıkabiliyor. 6 silindir 3.0 litre turbodizel motorda ise 342 beygir güç ve 700 Nm tork ile işler değişiyor. Ek olarak, Coupe ve Sportback modeller 5 saniyenin altında 100 km/s hıza çıkabiliyor.

Avrupa’da gelecek yılın başında piyasaya sürülmesi planlanan yeni Audi A5 modellerinin fiyatları ise 42.900 avrodan başlayacak.