General Motors, 8. nesil Chevrolet Corvette modelini tanıttı. 2020 Chevrolet Corvette Stingrey Coupe önden motorlu seleflerinin aksine ilk defa ortadan motorlu olarak geliyor. Ağırlığı merkeze kayan araç sürücüyü de artık ön tekerleklere daha yakın olarak konumlandırıyor.

Ortadan motorlu ve arkadaş itişli araç sürüş ve hakimiyet anlamında da kazanım sağlıyor. Daha dengeli ağırlık dağıtımı, yol tutuşuna yardımcı olmak için arka tekerlere daha fazla yük, görsel geliştirmeler, motorun ses ve işlevleriyle daha fazla bağlantı kurma bunlardan bazıları.

Tamamen yeni 6.2 litre LT2 V8 motor ile 495 beygir güç ve 637 Nm tork üreten araç 8 ileri çift kavramalı şanzımana sahip. Manyetik sürüş kontrollü süspansiyon ise amortisörleri ayarlayarak akıcı bir sürüş deneyimi sağlıyor. Aracın Z51 Performance Pack ile alındığında 0-100 km/s hıza 3 saniyenin altında çıktığını da unutmayalım.

Tanıdık Corvette temasını sürdüren süper otomobil, 1968 Stingray ile bağını kaybetmemiş. Motorun cam kapak altından görülebiliyor olması da harika bir detay.

2020 Chevrolet Corvette Stingrey Coupe fiyatları ise 60.000 dolardan başlıyor.