Güney Kore otomobil üreticisi Hyundai 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni Sonata modeli ile boy gösterdi. Şıklık ve konfor denildiğinde Hyundai’nin, akla gelen öncelikli modelleri arasında yer alan Sonata, yeni tasarımıyla kullanıcılarını büyüleyeceğe benziyor. 2020 Hyundai Sonata markanın bir başka modeli olan Le Fil Rouge’i anımsatacak esintilere de yer veriyor.

2011 yılından bu yana ülkemizde göremediğimiz yeni Sonata’nın, önceki modellerine göre tasarım ve boyutları bakımından tamamen değişime uğradığını görüyoruz.  2020 Sonata, geçtiğimiz yıl tanıtımı gerçekleştirilen Hyundai’nin konsept otomobillerinden Le Fil Rouge’den izler taşıyor.

2020 Hyundai Sonata özellikleri neler?

ABD gibi ülkelerde çok tutulan bir sedan otomobil olan Sonata, yeni modelinde 30 mm kadar alçaldığı, 25 mm genişlediği ve 45 mm uzadığı görülüyor. Aracın sportif çizgilerini değişen boyutlarıyla destekleyerek önemli bir tasarım başarısına imza atmış. Aks mesafesindeki 35 mm’lik artış sayesinde de arka kısımdaki yolcular için daha ferah bir yol keyfi sunacağa benziyor. Hacimsel değişimler yanında modelde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise artan kabin kalitesi ile gelen lüks algısı. Kabindeki satin krom malzemeler, ambiyans aydınlatmaları ve bolca deri döşeme de bu lüks algısını hemen hissettiriyor.

Kullanıcılar Sonata’da büyük multimedya ekranları göremeyecek

Yeni nesil araçlarda en farklı dokunuşları hep multimedya ekranlarda ve konsollarda görürüz. Ancak Hyundai bu geleneğe pek de sıcak bakmadığını yaptığı açıklamalarla belirtti. Firma, her yeni araçta multimedya ekranlarını büyütmenin ve fazla büyük ekranlar sunmanın pek gerekli olmadığını söylüyor. Bu sebepten ötürü de Sonata’da çok büyük bir multimedya ekranı yerine makul boyutta ve konsol ile bütünleşmiş tasarımda bir ekrana yer verilmiş. Ayrıca araçta vites kolunun ortadan kaldırılıp yerine düğmelerin getirilmiş olması da konsolda biraz daha yer açılmasını sağlamış. Hyundai, yeni Sonata’da akıllı telefonların NFC adlı yakın bağlantı özelliği sayesinde birer araç anahtarına dönüştürülebileceğini de belirtiyor.

Bu arada, yeni Sonata’nın Cenevre Fuarı kapsamında tanıtıldığını fakat sergilenmediğini de belirtelim. Araç önümüzdeki ay New York Otomobil Fuarı’nda canlı olarak sergilenecek. Çünkü Hyundai bu ilki en yüksek satışlara sahip olduğu ABD’de yaşatmak istiyor.