Her zaman sınıfının en iyisi olmayı hedefleyen Land Rover, yine iddialı bir modeli olan 2020 Range Rover Evoque’u görücüye çıkardı. Yeni kompakt SUV aracı Range Rover Evoque, Birleşik Krallık merkezli otomotiv üreticisi tarafından resmen tanıtıldı.

Araçta kullanılan PTA platformu yeni Range Rover Evoque’un, hem iç mekan hem de bagaj açısından daha büyük bir hacme kavuşmasına olanak sağladığı görülüyor. Bu yenilikle birlikte artık kullanıcılar 591 litrelik bir bagajın yanı sıra arka koltukların katlanmasıyla birlikte de 1,383 litreye kadar ulaşan bir alana sahip olabilecekler.

2020 Range Rover Evoque özellikleri neler?

Land Rover, yeni Range Rover Evoque’u üçü dizel ve üçü benzinli olmak üzere toplam 6 farklı motor seçeneği ile satışa sunuyor. Dizel motor seçenekleri 150, 180 ve 240 beygir gücü üretebiliyorken; benzinli motorlar ise kullanıcılarına 200, 250 ve 300 beygirlik güç seçenekleri sağlıyor. En düşük güçlü ünitede önden çekiş sistemi ve manuel şanzıman bulunurken, dört çekişli ve 9 ileri otomatik şanzımanlı modellerin en çok tercih edilen modeller olması bekleniyor.

Range Rover Evoque’un içten yanmalı motoru, 17 km/s ve altındaki hızlarda frene basıldığı zaman kendini otomatik olarak kapatabiliyor. Yeniden hızlanma söz konusu olduğunda ise fren sırasında depolanan enerji kullanılıyor. Böylece daha az enerjiyle daha fazla güç üretimini mümkün kılıyor.

İngiliz şirket, yeni kompakt SUV modeli ile birlikte ClearSight GroundView adlı yeni görüş sistemini de tanıttı. Radyatör ızgarası ve yan aynalara konumlandırılan kameralar sayesinde oluşturulan sistem, sürücünün multimedya ekranı üzerinden aracın ön bölgesindeki kör noktaları görebilmesini sağlıyor.