Tamamen yeni sekizinci nesil Volkswagen Golf sonunda tanıtıldı. Markanın ikonikleşen otomobili yeni modelinde daha sportif hale gelirken, daha fazla teknoloji ve yeni motor seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. İşte, 2020 Volkswagen Golf hakkında detaylar.

2020 Volkswagen Golf özellikleri neler?

Öncelikle 2020 Volkswagen Golf, 5 farklı hibrit versiyon ile dikkat çekiyor. Hatta 48V hibrit mimarisi de seçenekler arasında. Volkswagen eTSI motorlu 3 farklı versiyon ise 110, 130 ve 150 beygir güç ile gelecek. Şarj edilebilir hibrit ise GTE adını taşıyor ve 204 ile 245 beygir güç seçenekleri sunacak. 13 kWh bataryası ile 60 kilometre menzile sahip olacağı ifade ediliyor.

Dizel tarafında ise 115 ve 150 beygir versiyonlar, doğalgazda ise 130 beygir güçlü bir model görülüyor. En üst model olan 2.0 litre Golf R ise 300 beygir ile tam bir canavar olacak. 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleri olduğunu da belirtelim.

Kokpitte analogtan dijitale sağlam bir geçiş söz konusu. Hatta içerisi dışarısından çok daha radikal. İçeride Büyük TFT ekranlar ile dijital sürücü ekranı göze çarparken, daha fazla işlev sunan opsiyonel Innovision kokpit ile kendinizi uzay mekiğinde gibi hissedebilirsiniz. Harman Kardon markalı ses sistemi de seçeneklere eklenmiş. Direksiyon simidi ve otomatik vites tasarımları da yenilenmiş. 32 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatma da şıklığa şıklık katıyor.

2020 Volkswagen Golf fiyatı ve çıkış tarihi

Yeni Golf çıkış tarihi Avrupa için 2019 sonu olarak belirlenmiş durumda. Fiyat konusunda ise şimdilik bilgi verilmiyor.