Uzun süredir merakla beklenilen Alman devi Volkswagen’in Passat modeli, ilk kez Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Kuzey Amerika pazarı için tanıtılan 2020 Volkswagen Passat, yeni tasarımı ve teknolojileriyle daha şimdiden sınıfında fark yaratacağa benziyor. Yeni Passat, tıpkı önceki modellerinde de olduğu gibi 2019 yılında satışa sunulan Jetta’dan izler taşıyor.

2020 Volkswagen Passat özellikleri neler?

Alman devi Volkswagen’in amiral gemilerinden olan Passat’ın, 2020’de pürüzlü çizgileri ve kenarları sayesinde daha sportif bir görünüme kavuştuğunu söyleyebiliriz.  Genişletilmiş bir ızgaraya ve standart ince LED farların tercih edildiği otomobilin arkasında da ince LED kuyruk lambalar bulunuyor. 17 inçlik jantların standart olarak sunulduğu otomobili 18 veya 19 inç jantlarla da satın almak mümkün.

Yeni Passat opsiyonlarıyla kullanıcılarına kolaylıklar sağlıyor

Yeni Passat, daha önce olduğu gibi turboşarjlı 2.0 litre hacimli ve dört silindirli TSI motordan güç alıyor. 174 beygir güç üreten otomobildeki tork değeri 249 Nm’den 280 Nm’ye yükselmiş durumda. 6 ileri otomatik şanzımanlı yeni Passat, yenilenen gösterge paneli ve bilgi eğlence sistemiyle dikkat çekiyor. Otomobilde sürücülere, dört renk seçeneğiyle kumaş, V-Tex (suni deri) ve Nappa deri koltuklar sunuluyor. Ön ve arka ısıtmalı koltuklar, çift bölgeli otomatik klima kontrolü, yağmur algılayıcı ön cam silecekleri, elektrikli katlanır ısıtmalı yan aynalar ve adaptif viraj farları yeni Passat’ta sunulan diğer yenilikler arasında yer alıyor.

Araç iç dizaynıyla sürücülerine keyifli bir yolculuk sunuyor

Bilgi-eğlence sistemindeki en büyük değişiklik ise cam kaplı yeni bir görünüm olarak karşımıza çıkıyor. Otomobil Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink dahil olmak üzere çeşitli servislere destek veriyor. Fender imzalı ses sistemiyle yüksek ses performansı sergileyen otomobilde ileri çarpışma uyarısı, kör nokta izleme, yaya izlemeli ön otomatik acil frenleme ve arka trafik uyarısı standart olarak geliyor. Adaptif cruise kontrol sistemi, şerit tutma yardımı ve park direksiyon asistanı isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Yeni Passat yaz aylarında sahipleriyle buluşacak

İlk sevkiyatı bu yılın yaz ayların başlayacak yeni Volkswagen Passat’ın bu yılın sonunda dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor.