Bentley yüksek performanslı süper sedan modelini yeni V8 motor ile güncellerken ortalama ağırlığı da düşürerek çok daha çevik ve duyarlı bir his ekliyor. 2021 Bentley Flying Spur V8, 4.0 litre turbolu V8 motoru ile 542 beygir güç ve 770 Nm tork elde ediyor. Böylece 0-100 km/s hıza sadece 4.1 saniyede çıkabiliyor. Aracın maksimum hızı ise 318 km/s. Herhangi bir Bentley’de olduğu gibi Flying Spur tek bir depo ile 640 kilometreden fazla bir menzil ile kıtaları geçmek için tasarlanmış.

Flying Spur V8 bu menzili V8’in tam gücüne artık ihtiyaç duyulmadığında dört silindiri kapatan, silindir devre dışı bırakma teknolojisi ile başarıyor. Bunu yaparken de CO2 emisyonlarını da azaltıyor. Otomobil aynı zamanda W12 modelinden 90 kilogram daha hafif. Böylece çeviklik ve yol tutuşu artıyor ve otomobil daha sportifken, aynı zamanda şirketin tanınan konforlu sürüşünü de koruyor.

Bentley Flying Spur V8 siparişleri bu yılın sonlarında İngiltere ve Avrupa’Da gerçekleştirilecekken 2021 yılında ise yeni pazarlar bu sürece eklenecek.