2021 Cadillac Escalade lüksün ve teknolojinin bir göstergesi olarak markanın bugüne kadarki en gelişmiş lüks SUV modeli olarak geliyor. Amerikalı otomobil üreticisinin 5. nesil Escalade modeli selefine göre daha büyükken tasarımı ise buna karşı biraz daha bastırılmış.

2021 Cadillac Escalade özellikleri

2021 Escalade iki farklı motor seçeneğine sahip. Bunlardan ilki 420 beygir güç ve 623 Nm tork üreten 6.2 litre V8 motorlu model. Diğeri ise 277 beygir güç ve 623 Nm tork üreten Duramax 3.0 litre turbo dizel model. Her iki seçenekte de güç 10 ileri otomatik şanzıman ile kontrol ediliyor. 22 inç jantlar ise standart.

Ultra lüks SUV teknoloji tarafında ise fark yaratıyor. Araç, endüstride ilk kez kavisli OLED ekran ve artırılmış gerçeklik destekli navigasyon desteği ile geliyor. Üç ekranın bir araya geldiği OLED ekran toplamda 38 inçlik bir ekran alanı sunarken bir 4K televizyonun iki katı piksel yoğunluğu sağlıyor. AKG ses sistemi de ilk kez bu araçta kendisine yer buluyor. 36 hoparlörlü sistemde 28 kanal üç amfili bir kurulum mevcut. Standart seçenekte ise 19 hoparlör, büyük bir subwoofer ve 14 kanal amfi sunulacak. Aracın yarı otonom sürüş sunması da önemli bir artısı.

Luxury, Premium Luxury, Platinum Luxury, Sport ve Platinum Sport olmak üzere 5 paket ile gelecek yeni Escalade, Kuzey Amerika’da 2020 yılının sonlarında satışa sunulacak.  Fiyat ise şu an belirsiz.