İlk olarak 1999 yılında tanıtılan Hayabusa, mütevazı Japon markasının süper motosiklet dünyasında şöhretli bir yer edinmesini sağladı. Şimdi ise 2021 Suzuki Hayabusa da bu geleneği sürdürüyor.

2021 Suzuki Hayabusa özellikleri

Yeni Hayabusa alçak, uzun ve geniş gövdesi sayesinde rüzgarı kesen bir karoser çerçevesi ve daha iyi bir sürüş deneyimi oluşturmak için bir araya gelen 550’den fazla yeni parçaya sahip. Örneğin, çizgiler daha keskin ve ön tarafta, yeni açılı hava girişlerinde yeni bir dizi dikey olarak yerleştirilmiş LED farlar dikkat çekiyor. Gösterge paneli saatleri gibi diğer imza unsurlar da renkli bir TFT ekranla modernize edilmiş.

1340 cc sıralı dört silindirli motor, önceki modellere göre hattan daha hızlı çıkması için tamamen revize edilmiş durumda. Motosiklet elektronik limit, yeni pistonlar, biyel kolları, krank mili ve eksantrik mili geliştirmeleri sayesinde 300 km/s hıza ulaşabilirken ABS ve çekiş kontrolü, hız sabitleyici, fırlatma kontrolü, çift yönlü hızlı vites değiştirme, motor freni kontrolü gibi teknolojilerle birlikte geliyor. Üç güç modu düşük ila orta devirlerde daha iyi tork dağıtımı sağlıyor.

‘Busa 187 beygir güç ve 150 Nm tork sağlıyor, bu da süper motosikletin daha önceki modellerde olduğu gibi yaklaşık 2 saniyede 0-100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor.

Yeni motosikletin fiyatı ise yaklaşık 22.499 dolar.