GMC tarafından merakla beklenilen tamamen elektrikli yeni Hummer sonunda tanıtıldı. Dünyanın ilk tamamen elektrikli supertruck modeli olarak lanse edilen 2022 Hummer EV, 2021 sonunda üretilmeye başlayacak ve 112.595 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Üç elektrikli motoru ile 1.000 beygir güç üretebilen canavarın tork çıkışı hakkında ise henüz bilgi verilmiyor. 24 modüllü Ultium batarya paketi ile aracın 560 km menzile sahip olduğu belirtiliyor. Ek olarak, 350 kW’a kadar 800 volt hızlı şarjla 10 dakikada 160 km menzil kazanılabiliyor.

Elektrikli Hummer, tamamen bağımsız süspansiyonu ve uyarlanabilir hava şokları ile off-road macerasına hazır hale getirilmiş. Bunun 15 cm bir yükseklik ayarlama aralığına izin verdiği ve maksimum yüksekliğin arazi modundayken, yerden 5 cm daha fazla yükseklik kazanılabileceği paylaşılıyor. Ayrıca, Çıkartma Modu aracı varsayılan ayardan 15 cm daha yükseğe kaldırabiliyor.

Hummer EV’nin ilk versiyonu olan Edition 1, standart olarak 35 inç çamurlu arazi lastikleriyle birlikte geliyor. Süspansiyonla eşleştirilen kamyon, 60 cm bir kuvvet derinliğine sahiptir ve 45 cm yüksekliğe kadar engellerin üzerinden tırmanabiliyor. Müşteriler ayrıca off-road yeteneklerini daha da güçlendirmek için 37 inç satış sonrası lastikleri tercih edebilecek.

Hummer EV’nin içinde 13,4 inç bilgi-eğlence ekranı ve 12,3 inç gösterge ekranı yer alıyor. Araç standart olarak ön kargo alanına yerleştirilebilen çıkarılabilir tavan panelleriyle birlikte geliyor.

2022 Hummer EV için ön siparişler, önümüzdeki yılın sonlarında yapılacak üretim başlangıcı öncesinde çoktan başlatıldı.