Moda dünyasının devlerinden Dolce & Gabbana için son günlerde işler iyi gitmiyor. Ünlü marka, geçtiğimiz hafta yayınladığı DG Loves China reklam filminin ardından Çin halkının ırkçılık iddiaları ile karşı karşıya kalarak büyük şok yaşadı. Hatta bu tepki öyle boyutlara ulaştı ki halk, marka dahil olmak üzere kurucu ortaklar Stefano Gabbana ve Domenico Dolce’nin hesaplarını da hacklemişti. Bunun yanında, markanın Şangay’da düzenlenecek olan The Great Show’u iptal olmuştu.

Domenico Dolce ve Stefano Gabbana Çin halkından özür diledi

Yaşanan tüm bu olaylarından ardından markanın yetkilileri Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, hazırladıkları video ile Çin halkından özür dilemişlerdi. Bugün ise markanın yayınlanan videodan sonra uğradıkları zarar ortaya çıktı. Dolce & Gabbana, 33 yıllık tarihindeki en büyük moda şovunu Şangay’da yapmayı planlıyordu. Vogue dergisine göre 21 Kasım’da Şanghay’da sunulacak olan The Great Show için, 300’den fazla kombin sergilenecek, 140 performansçı gösteri yapacak, bir saatlik bir ödül sunulacaktı ve ülkenin önde gelenlerinin katılacağı 1400 kişilik bir davetli listesi hazırlanmıştı.

Dolce & Gabbana’nın planları altüst oldu

Bain & Company tarafından yapılan yakın tarihli bir rapora göre, Dolce & Gabbana, Çin’deki lüks pazarı bu yıl yüzde 22 artırmayı planlıyordu ancak son yaşanan gelişmeler ünlü markanın planlarının altüst olmasına neden oldu. Hatta birçok kişi tarafından markanın çöküşe geçeceği bile iddia ediliyor.