Beyefendiler Kulübü

Audi E-Tron GT Concept görenleri büyülüyor

Audi E-Tron GT Concept

Audi yeni elektrikli dört kapılı coupe otomobilini Los Angeles Otomobil Fuarı etkinliğinde tanıttı. Audi E-Tron GT Concept tamamen elektrikli güç aktarma organları ile 590 beygir güç üretebiliyor.

Audi E-Tron GT Concept özellikleri neler?

E-Tron SUV ve E-Tron Sportback sonrasında seri üretimi için 2020 yılı planlanan Audi E-Tron GT Concept elektrikli otomobilin döşeme altındaki alanında lityum iyon bataryaya yer veriliyor. Ön ve arka akslardaki ayrı motorlar ile başta da belirttiğimiz gibi 590 beygir güç üreten araç 100 km/s hıza sadece 3.5 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hız ise 240 km/s ile sınırlandırılmış.

Güç dört tekere de aktarılırken dört tekerden yönlendirme ile aracın atikliği de artıyor. Tek şarjla 400 kilometre yol gidebilen araçta kablosuz şarj özelliği de mevcut. Hızlı şarj içinse 800-volt sistem bulunuyor ve 20 dakikada batarya kapasitesinin yüzde 80’i doldurulabiliyor.

22 inç jantlar, keskin gövde hatları ve lazer yüksek ışın teknolojili dikkat çekici matriks LED farları ile fark yaratan E-Tron GT Concept, Audi R8 ile kıyaslandığında düşük ağırlık merkezine sahip olarak ifade ediliyor.

Aracın doğaya olan katkısını öne çıkarmak üzere E-Tron GT iç tasarımında sentetik deri kullanılmış. Ayrıca geri dönüştürülebilir fiberler koltuk minderlerinde, kol dayamalarında ve orta konsolda kullanılan kumaşlarda kullanılmış. Mikrofiber malzemeler ise tavan döşemesini süslüyor.

Audi E-Tron GT teslimatları ise 2021 yılı başından itibaren başlayacak.

Exit mobile version