The Profesyonel ve Fabrika Ayarlarına Dön kitaplarının da yazarı Yüce Zerey’in kaleminden çıkan fantezi türünde bir roman olan Mima 2020 yılında geçen bir distopya. Roman, Son İnsan Şehri Lacivitas’ta benimsenen Mima adlı performans yönetimi bazlı bir yönetim sistemini Alaz adlı bir insanın sorgulaması ile başlayan olayları konu alıyor. Mima’yı diğer romanlardan ayıran farklılıkları da dikkat çekiyor. Şöyle ki hikayenin tamamının ve bölüm sonlarının görsel özetleri, karakterlerin çizimlerinin olması, içerisinde hikayede lokasyonları gösteren bir haritanın olması, kavramlara dair bir sözlük bulundurması ve hikayeyle bağlantılı müzik ile filmlerin listesinin oluşu okuyucuyu hikayeye daha da çekecek ayrıntılar olarak sunulmuş. Doğan Kitap tarafından yayınlanan kitap yaşamında her zaman arayanlar için eşsiz bir roman olarak nitelendiriliyor.

“Yeryüzü yaşanılmaz bir hâle gelmiş, hayatta kalanlar “Son İnsan Şehri” Lacivitas’ta sıkışıp kalmış, yönetim hakkının sadece Mima liderlerinde olduğu, insanların ölmemek için tek bir çareye tutunduğu kabus gibi bir yıl: 2020…

Neydi insanları hayata bağlayan, gelecek adına hâlâ umutlu olmalarını sağlayan şey?

Öldürücü bir rutin eşliğinde performans göstermek. Yani sabahtan akşama kadar kusursuz biçimde, asla hata yapmadan ve sürekli istenilenleri yerine getirerek çalışmak.

Hırsın, kibrin ve her türlü kötülüğün ortasında bir kalbe sahip olduğunu unutmak…

İşte bu soluksuz itaat ve hiç bitmeyen olağanüstü disiplin altında her şeyi değiştirebileceğine ve insanlığa yeniden umut olacağına inanan tek bir insan vardı: Alaz.

O, bir taraftan verilen görevleri yerine getirirken diğer taraftan sürekli sorguladı. Bataklıkta yaşadığının farkında olsa da âşık oldu. Bitirilmesi gereken sayısız işe rağmen yaralarıyla yüzleşti. Kendi derdine derman bulamazken insanlığa derman oldu.

Başarıyla başarısızlık arasında hissettiği endişe, onun her şeyiydi…

Mima, yaşamında her zaman anlam arayanlar için eşsiz bir roman.

Gerçeğin tüm acımasızlığını hissettiren gerilim yüklü bir distopya.

Her satırında sarsan, tansiyonu hiç düşmeyen, aşkları ve çocukluk yaralarıyla, çizimleri ve şarkılarıyla kusursuz bir edebiyat resitali…”

-Tanıtım Bülteni