Beyefendiler Kulübü

Sandisk ve Micron dünyanın ilk 1 TB microSD kartlarını duyurdu

Dünyanın ilk 1 TB microSD kartları

2019 MWC sırasında depolama çözümleri ile tanınan Sandisk ve Micron dünyanın ilk 1 TB microSD kartları için gerçekleştirdikleri duyuru ile heyecan yarattı. Karşınızda Micron c200 1 TB microSDXC UHS-I ve Sandisk Extreme microSDXC UHS-I hakkında detaylar.

Dünyanın ilk 1 TB microSD kartları neler sunuyor?

Öncelikle 1 TB microSD kartlardaki App Performance 2 (A2) desteği sayesinde depolama birimindeki uygulamaların okuma ve yazma hızları için avantaj sağlandığını belirtelim. Yeni çıkan bu kartlar ile Samsung Galaxy S10 gibi uyumlu akıllı telefonlarda farkı hissetmek mümkün olacağı ifade ediliyor.

Micron c200 1 TB microSDXC UHS-I 100 MB/s okuma ve 95 MB/s yazma hızları sunarken, Sandisk Extreme microSDXC UHS-I ise 160 MB/s okuma ve 90 MB/s yazma hızlarına sahip. Bu anlamda kartların 4K video çekimi gibi yüksek performans gerektiren süreçlerde darboğaz yaşatmayacağının altını çizmek gerekiyor.

Sandisk Extreme microSDXC UHS-I yaklaşık 450 dolar gibi bir fiyat ile Nisan ayı içerisinde kullanıcı ile buluşacakken, Micron c200 1 TB microSDXC UHS-I için çıkış tarihi ve fiyat bilgisi konusunda henüz açıklama yapılmadı. Öte yandan Micron’un rekabetçi fiyat sunacağı ve bu yılın ikinci çeyreğinde çıkacağı paylaşılıyor.

Exit mobile version