France Football dergisi tarafından dünyada yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d’Or (Altın Top) Ödülü için adaylar açıklandı. Ödül için 30 aday belirlenirken, listede bu ödülü 5’er kez kazanan Barcelona’nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi ile Juventus’un Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun yanı sıra, Real Madrid ve Hırvatistan Milli Takımı’ndaki performansıyla 2018 FIFA En İyi Oyuncu ödülüne layık görülen Hırvat Luka Modric de yer aldı.

2018 Ballon d’Or kıran kırana geçecek!

Bu seneki yarışta Juventus yıldızı Cristiano Ronaldo’nun, diğer adaylara göre daha geride olduğu ve ödülü almasının zor olduğu düşünülüyor. Portekizli yıldızın hem yeni takımında istenilen performansa ulaşamaması hem de son dönemde hakkında çıkan tecavüz söylentileri bu ihtimali güçlendiriyor. 2018’in ödülü almaya en yakın adayı ise Real Madrid’in başarılı orta saha oyuncusu ve Hırvatistan Milli Takımı’nın yıldızı Luka Modric olarak gösteriliyor.

2018 Ballon d’Or Ödülü’ne aday gösterilen futbolcuların tam listesi ise şöyle; Sergio Agüero (Manchester City), Alisson (Liverpool), Gareth Bale (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Edinson Cavani (PSG), Thibaut Courtois (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin De Bruyne (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool), Diego Godin (Atletico Madrid), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Isco (Real Madrid), Harry Kane (Tottenham), N’Golo Kante (Chelsea), Hugo Lloris (Tottenham), Mario Mandzukic (Juventus), Sadio Mane (Liverpool), Marcelo (Real Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Neymar (PSG), Jan Oblak (Atletico Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Ivan Rakitic (Barcelona), Muhammed Salah (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid), Luis Suarez (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid).

2018 Ballon d’Or adayları