Merakla beklenen 2018 Bedelli Askerlik Celp Dönemleri, Millî Savunma Bakanlığı Askerealma Genel Müdürlüğünün sonuç sorgulama adresinde açıklandı. Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre 2020’ye kadar sürecek olan 37 celp döneminin olduğu belirtildi.

2018 Bedelli Askerlik Celp Dönemleri belli oldu

Ayrıca şu ana kadar 634 bin 415 kişinin başvurularını da gerçekleştirdiği ve müracaatlarını yapan 54 bin 36 yükümlünün bedelli askerlik temel eğitiminin gerçekleştiğini ve 3. celp dönemindeki 13 bin 555 kişinin de yarın temel eğitim safhasını tamamlayarak terhis olacakları ifade edildi.

Eğitimler 48 ildeki 92 birlikte gerçekleştirilecek

Bunların dışında kalan kişilerin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecek. Bu kişilerin eğitim faaliyetleri 48 ilde Kara, Deniz ve Hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birlikte gerçekleştirilecek. Önümüzdeki hafta ise bu asker adaylarının ne zaman, hangi illerde ve birliklerde temel eğitim görevlerini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacak.

Adaylar e-Devlet üzerinden celp dönemlerini ve birliklerini öğrenebilecekler

e-Devlet üzerinde bulunan ilgili link üzerinden sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecek olan adaylar hangi celp döneminde gideceklerini bu hafta sorgulayabilecekler. e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “ASAL Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama” yazan kişiler Milli Savunma Bakanlığına ait bu hizmeti kullandıkları takdirde celp dönemlerini ve gidecekleri yerleri öğrenebilecekler.