Apple tarafından tanıtılan iPhone Xs Max modeli, yaklaşık 16 santimlik uzunluğu ile kadınların eleştiri oklarının hedefi oldu. Kadınlar, Apple’ın kullanıma uygunluk ve ihtiyaçlara cevap verebilme noktasında kendilerini göz ardı ettiği görüşünde birleştiler.

Konuyla ilgili tepkisini sert bir şekilde dile getiren kadın hakları aktivisti Caroline Criado-Perez, şu açıklamalarda bulundu: “Apple’ın bir kez daha ortalama bir kadın eline uygun bir model üretmeyi başaramadı. Senin derdin ne Apple? Kadınlar da akıllı telefon satın alıyor. Aslında, kadınlar erkeklerden daha fazla iPhone satın alıyor. Bizim vücut boyutlarımıza göre dizayn et. Küçük modellerin bile rahatsız edici olması muhtemel. Aşırı kullanım sonucu kas veya elde meydana doku rahatsızlıklarına yol açabilecek bu modeli kim geliştirdi.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Perez ayrıca, İngiltere’nin başkenti Londra’da Parlamento Meydanı yakınlarında bulunan Millicent Fawcett heykeli önünde konuyla ilgili bir protesto başlattı.

Sosyal medyada da gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden konu hakkında bir açıklama da Kadınların Eşitliği Partisi lideri Sophie Walker’den geldi. Walker konuyla ilgili olarak, “Apple’daki oğlanlar, hepinizin boyut konusunda takıntılı olduğunuzu biliyoruz. Fakat, performans da önemli.” dedi.