Beyefendiler Kulübü

Alman otomobil üreticileri Tesla ile rekabete hazırlanıyor

BMW, Audi, Mercedes-Benz, Tesla

Alman otomobil üreticileri BMW, Audi ve Mercedes-Benz önümüzdeki yıl itibariyle elektrikli otomobil üretiminde atağa geçerek Tesla karşısında ciddi birer rakip olmaya hazırlanıyor. Alman üreticiler bu rekabet içinse gelecek 3 yıllık planlamalarını yaparak, bu üretime 40 milyar avroluk bir bütçe ayıracak. Şirketler böylece Tesla Model S, Model X SUV ve Model 3 modellerine ciddi bir alternatif olmaya göz dikmiş durumdalar. Bu planlar doğrultusunda Alman otomobil devlerinin önümüzdeki yıldan itibaren her ay bir elektrikli araç modelini piyasaya sürmesi bekleniyor.

BMW, Audi ve Mercedes-Benz Tesla’ya karşı!

Daha önce paylaştığımız gibi Mercedes elektrikli SUV modeli EQC ile dikkatleri üzerine çekmişti. EQC, şirketin elektrikli araçlar konusunda yaptığı çalışmaların bir ürünü olarak öne çıkıyor. Tesla Model S tam şarjla 417 km menzile sahipken, Mercedes EQC ise 400 km menzile sahip. Mercedes’in ardından ise bir başka Alman devi BMW iNext sedan elektrikli otomobilini 8 Eylül’de Münih’te tanıtılacak. Üretime 2021 yılında girmesi beklenen otomobilin menzili yeni nesil bataryalarla birlikte 700 km’ye ulaşacak. BMW, Mini markasının elektrik versiyonunu ise 2019’da satışa sunacak.

Volkswagen Grubu’nun lüks otomobil markası Audi de 17 Eylül’de San Francisco’da düzenlenecek özel bir etkinlikle e-tron SUV’u tanıtacak. Audi ise ürettiği ilk e-tron ile Tesla’ya ciddi rakip olmayı hedefliyor. Araç, 500 km menzile sahip olacak ve bu yıl sonunda 80 bin avrodan başlayan fiyatlarla Almanya’da satışa sunulacak.

Exit mobile version