1965 James Bond Aston Martin DB5, dünyanın en ünlü otomobili etiketi ile Ağustos ayında RM Sotheby’s Monterey Car Week etkinliğinde açık artırma ile yeni sahibinin olacak. Çalışır durumdaki 3 modelden birisi olan otomobil, 1964 yapımı ve başrolünde Sean Connery’nin yer aldığı Goldfinger için Eon Productions tarafından satın alınmış. Aracın yeni sahibine ise 4 ile 6 milyon dolar arasında bir fiyatla gideceği tahmin ediliyor.

Filmde Q’nun Snow Shadow Gray DB5’e eklediği standart donanımda olmayan casus yetenekleri de yerli yerinde duruyor. Tamponlarda ön ve arka hidrolik koçbaşları, önde Browning .30 kalibre makineli tüfek, jantlarda lastik doğrayıcılar, kurşun geçirmez cam, konsolda radar takip göstergesi, yağ ve duman dağıtıcıları, dönen plakalar ve yolcu koltuğu fırlatma sistemi ile araç oldukça donanımlı(!). Restore edilmiş olan araç filmde gösterilmeyen bir telefona da sahip. Bu telefon ise sürücü kapısı bulunuyor. Ayrıca, sürücü koltuğunun altında silah saklamak için de gizli bir bölme var.

Kaliforniya, Monterey’de 15-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan açık artırmada 30’un üzerinde Aston Martin araç yer alacak.