BMW, Concorso d’Eleganza Villa d’Este’de otomobil endüstrisinde pek de görülmeyen bir şey gerçekleştirdi. Alman üretici orijinali 1970 tarihli olan konsept otomobilini yeniden yarattı. Orijinali 1970 Cenevre Otomobil Fuarı sırasında gösterilen ve Bertone için Marcello Gandini tarafından tasarlanan BMW Garmish neredeyse 50 yıl sonra tekrar hayata döndü.

Marcello Gandini; Lamborghini Miura, Lamborghini Countach ve Lancia Stratos gibi efsanevi modellere imza atmış bir isim. Tabii ki daha birçok model daha kendisinin ellerinden çıktı. Garmish ise tasarımcının bilinen hiçbir modeline benzememesi ile dikkat çekiyor. 1970 tarihli sınırlı sayıda siyah-beyaz fotoğrafla ve Gandini’nin notlarından hareketle gerçekleştirilen günümüze taşıma süreci oldukça zorlu olmuş. BMW bu aracı tekrar üreterek İtalya’nın en ilham veren otomobil tasarımcılarından birisine olan saygılarını sunmak üzere böyle bir projeye imza attıklarını belirtiyor.

BMW’nin imza niteliğindeki böbrek şekilli ızgarasına bambaşka bir yorum getiren tasarımcı, cam kaplı kare şekilli farlar kullanmış. Arka penceredeki bal peteği örgüsü tasarımının tescilli bir Gandini tasarımı olduğunu da belirtelim. Yeni konsept için bazı parçaların ise 3 boyutlu baskı teknikleri kullanılarak üretilmiş. Parçaların bir araya getirilmesinde ise İtalya, Turin’deki deneyimli sanatkarlar görev almış. Bu ayrı yerin orijinal Garmish’in de 1970 Cenevre Otomobil Fuarı için hazırlandığı yer olduğunu not olarak düşelim.