Büyük heyecanla beklenen 120. Paris Otomobil Fuarı ile birlikte markaların yeni modelleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Farklı ülkelerden binlerce ziyaretçinin akınına uğrayan fuarda Toyota da farklı modellerini görücüye çıkardı. Bunlardan biri de yeni 2019 Toyota Auris oldu. Auris hatchback ve station wagon gövde tiplerini Paris’te otomobil tutkunlarının beğenisine sundu.

2019 Toyota Auris özellikleri neler?

Mevcut Auris ile kıyaslandığında tasarım anlamında tamamen yenilenen ve Avrupalı rakipleri gibi etkileyici ve modern görünüme kavuşan 2019 Auris, mekanik anlamdaki değişiklikleriyle de dikkat çekiyor. Yeni TNGA platformu üzerine geliştirilen araç, hatchback versiyonda eskisine göre 40 mm, Touring Sports adlı station wagon versiyonda da 58 mm uzunluğa kavuşmuş durumda. Bu durumun aks mesafesinin artmasını ve iç mekanda daha geniş bir hacme kavuşmasını sağladığı görülüyor.

Aracın ağırlık merkezinin 10 mm daha aşağıya çekilmiş olması Auris’in, daha dinamik bir sürüş karakterine sahip olmasına neden olmuş. Modelin tüm versiyonlarında çok noktadan bağlantılı arka süspansiyon da standart olarak geliyor. Ayrıca Toyota, yeni Auris’in gövdesinin %60 oranında daha rijit olduğunu, bu sayede yol tutuş özelliklerinin ve stabilitenin geliştirildiğini belirtiyor.

2019 Toyota Auris

2019 Toyota Auris motor seçenekleri arasında ise 114 beygir gücündeki 1,2 litrelik turbo benzinli bir motor seçeneği de yer alacak. Buna ek olarak 1,8 ve 2,0 litre hacmindeki hibrit üniteler de gelecek. Bu hibrit üniteler de sırasıyla 120 beygir ve 178 beygir güç üretecekler.

Yeni Auris, donanımsal özellikleriyle de hayli dikkat çekeceğe benziyor. LED’li ön farlardan kablosuz akıllı telefon şarjına, head-up display’den panoramik cam tavana kadar çok çeşitli donanımlar yeni Auris’te kullanıcılarını bekliyor olacak. Toyota’nın opsiyon listesinde 8 hoparlörlü bir JBL sistemi ve elektrikli bagaj kapağı gibi lüks donanımlar da yer alıyor.