Şüphesiz otomotiv sektörü, teknolojik gelişmelerin en hızlı yansıdığı alanların başında geliyor. Acaba bundan yaklaşık 20 yıl sonra bizi hangi teknolojilere ve görünüme sahip araçlar bekliyor olacak? Evet, işte bu sorunun cevabı DS Automobiles’ın 2035 yılı konsepti DS X E-Tense ile geldi. Açıkçası ortaya çıkan görüntülere bir otomobil tutkunu olarak hayran kalmamak mümkün değil. Bu sıra dışı tasarımlı konsept otomobil, gelecekte otomobillerin nasıl görünebileceği konusunda epey ipuçları veriyor.

DS X E-Tense konsepti günümüz dört tekerlek ve şasi gibi temel özelliklerin birçoğuna sahip olmasına rağmen biraz kafa karıştırıcı bir tasarıma sahip. Ancak bu konseptte en ilginç olan şey ise aracın simetrik olmayan bir tasarıma sahip olması. Aracın iki tarafı da birbirine benzemiyor. Ancak bu asimetri şimdilik görenleri rahatsız etse de agresif çizgileri ve çerçeveyi kaplayan LED ışıkları ile benzersiz ve ferahlatıcı görünüyor.

Rüya otomobil: DS X E-Tense hangi özelliklere sahip?

Kokpite, karbon fiber/deri karışımı bir kaplamaya sahip olan son derece kaliteli bir kapı üzerinden erişiliyor. Sürücüyü tek koltuklu piramit tarzında bir mimari karşılıyor. Söz konusu mimari kadar sürücü koltuğunun formu da motorsporlarından çağrışım yaparken, söz konusu mimari aynı zamanda aracın ağırlık merkezini düşürmeye yardımcı oluyor.

Ön tekerleklerin içinde konumlandırılan iki adet elektrik motoru sayesinde tamamen elektrikli olan DS X E-TENSE benzersiz bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Yol kullanımında 400 kW (500 HP) güç üreten sistem, DS’in Formula E programının arkasındaki teknik ekip olan DS Performance tarafından geliştirilen süspansiyon ayarlarının da devreye girdiği ‘pist’ modunda 1.000 kW (1.360 HP) güç üretiyor. Karbon fiber şasi yenilikçi bir yay ve torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi üzerinde otururken, çekiş, güç aktarımı veya fren gibi yol tutuş dinamikleri, performansı yol şartlarına uyarlamak üzere tasarlanan gelişmiş bir aktif sistem tarafından kontrol ediliyor.DS Automobiles, sahibine o anki ihtiyacına uygun sürüş modu seçme imkanı tanıyan ve iki farklı otomobili tek bir gövdede sunan asimetrik tasarımlı üç kişilik bir konsept oluşturdu.