İtiraf edin, birçoğumuz kravat bağlamayı bilmiyoruz. Bilsek bile bazen kravatı nasıl bağlıyorduk diye en başa da dönebiliyoruz. İşte dev hizmet: Kravat nasıl bağlanır derdini, en temel kravat bağlama teknikleri ile çözüyoruz.

Kravat bağlama teknikleri

Basit Düğüm (Four in Hand)

Evet sevgili beyefendiler, bundan daha kolayı yok. Bunu da yapamazsak bırakalım bu işi. Her türlü gömlek yakasında şık bir şekilde duracak bu teknikle bağlanan kravatlar uzun ve konik bir görünüm sağlıyor.

Çift Düğüm (Victoria)

Bu yöntem basit düğümle oldukça benzer. Öte yandan, bu teknikle kravat bağlarken ikinci bir tur daha yapmanız ve geniş ucu dar ucun etrafından iki kez dolaştırmanız gerekiyor. Daha kalın görünümlü kravatlar istiyorsanız bu teknik sizin için.

Yarım Windsor (Half Windsor)

Merak ettiğinize eminiz. Evet, tam Windsor tekniği de var ama biraz sabır. Yarım Windsor ile ince ve hafif dokulu kravatlara haddini bildirebilirsiniz. Özellikle, açık yakalı ve klasik yakalı gömlekler için bu tekniği bilmekte fayda var.

Tam Windsor (Full Windsor)

Bu teknikte ise daha hacimli kravatlar elde edebilirsiniz. Biraz uğraştırıcı olsa da ayrık yakalı gömlekler için Tam Windsor olmazsa olmaz.

Christensen Tekniği

Yine ayrık yakalı gömleklerde de kullanabileceğiniz Christensen Tekniği aynı zamanda uzun yakalı gömlekler için de kullanılabiliyor. Bu teknik sayesinde kalın düğümlü bir kravatlar elde edebilirsiniz.

Grantchester Tekniği

Her türlü gömlek yakasıyla uyumlu Grantchester tekniği uygulanmış kravatlar düz yapıda şık sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Cafe Düğüm Tekniği

Kravat düğümüm farklı gözüksün de dikkat çekeyim diyenlerin tekniği diyebileceğimiz Cafe Düğüm ile  kravat bağlamak tam bir işkence ancak stil için biraz uğraşmaktan sanırız şikayet etmezsiniz.