Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2019 Cenevre Otomobil Fuarı etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilecek Pininfarina Battista elektrikli hiper otomobil için yayınlanan ilk görseller, şimdiden çok iddialı bir modelin geleceğinin habercisi.

Pininfarina Battista 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’da olacak

Pininfarina markasının kurucusu Battista “Pinin” Farina’nın adını taşımak gibi önemli bir görev üstlenen hiper elektrikli otomobilin 2020 yılı sonuna gelindiğinde en güçlü ve en hızlı İtalyan otomobil olacağı iddia ediliyor. Pininfarina markasının ilk üretim elektrikli otomobili tamamen elektrikli Rimac aktarma organları ile 1,900 beygir güç üretecek. Aracın 2 saniyenin altında 100 km/s hıza çıkması ve maksimum hızının da 400 km/s olması hayran bırakan veriler. Battista’nın tek şarjla gidebileceği mesafe ise 480 km olarak paylaşılıyor.

Pininfarina Battista

Sunulan konsept görsellerde can yakıcı tasarım detayları görülen Pininfarina Battista ilk bakışta yine Pininfarina imzalı Ferrari Sergio modelini hatırlatıyor. 150 adetten fazla üretilmeme kararı alınan aracın 2 ila 2,5 milyon dolar fiyatla satılacağını da belirtelim. Ayrıca şirket ABD, Avrupa ve Orta Doğu için 50’şer adetlik dağıtım planlıyor.