Audi tarafından sunulacak olan ilk tamamen elektrikli SUV modeli 2019 Audi e-tron sonunda resmen tanıtıldı. 0-100 kilometre hıza 5.5 saniyede çıkabilen ve maksimum hızı 200 kilometre olan araç, maksimum sürüş torkuna ise saniyeni dörtte biri zamanda ulaşabiliyor.

2019 Audi e-tron özellikleri

2020 yılına kadar Audi ilk 3 tamamen elektrikli modelini sunma hazırlığında. E-tron ise bunların ilki. Diğer araçlardan birisinin ise Mart ayında gösterilen e-tron GT ile benzer olacağı tahmin ediliyor. 2019 Audi e-tron iki asenkron motor kurlumu ile oldukça atak bir yapıda olmasıyla dikkat çekiyor. Hem AC hem de DC şarj için tasarlanan araç 150 kW’ye kadar DC hızlı şarj yeteneğine de sahip. Bu sayede e-tron bataryası 30 dakikalık şarj ile yüzde 80 oranında dolmuş oluyor.

Şirketin e-tron tasarımı konusunda coşmadığını söylemek mümkün. Alışılageldik bir Audi tasarımına sahip olan araçta platin grisi ızgara bulunuyor ve farlardan arka doğru devam eden çizgiler ilk bakışta göze çarpıyor.

Audi elektrikli SUV modeli için Premium Plus, Prestige be First Edition adlı üç farklı donanım seçeneği sunacak. Premium Plus temel donanımken 20 inç her mevsim lastikler, panoramik sunroof, ısıtma ve soğutma özellikli 12 yönlü elektrikli ön koltuklar ve Audi yan destek ve çapraz trafik alarm teknolojileri ile geliyor. Prestige paket ise göz hizası ekran, sürücü destek teknoloji paketi ve masaj işlevli koltuklara sahip. Son olarak First Edition Daytona Grisi renk, 21 inç siyah jantlar, turuncu fren kaliperleri ile geliyor.

2019 Audi e-tron fiyatı ve çıkış tarihi

2019 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan 2019 Audi e-tron modellerinin fiyatları ise 75 bin ile 87 bin dolar arasında değişiyor.