40 adet üretim limitli 2019 Bugatti Divo daha hafif, daha keskin ve daha fazla performanslı sürüş için optimize edilmiş yapısıyla bir Bugatti Chiron alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. 5.8 milyon dolar fiyat etiketine sahip olan ve tamamının çoktan satıldığı Bugatti Divo hiper otomobil, Chiron ile kıyaslandığında 34 kilogram daha hafif ve 90 kilogram daha fazla bastırma kuvvetine sahip.

Elektronik olarak sınırlandırılmış en yüksek hızı ise saatte 380 kilometre olan araç Chiron’a göre Nardo pistinde 8 saniye daha hızlı olmasıyla da öne geçiyor. Bu arada Chiron ve Divo’nun 8.0 litre W16 motoru paylaştığının da altını çizelim. Bugatti Başkanı Stephan Winkelmann aracın yanal hızlanma, çeviklik ve viraj alma açısından önemli ölçüde yüksek performansa sahip ve dönüşler için üretilmiş olduğunun altını çiziyor.  Divo adını Fransız yarış pilotu ve 1920’li yıllarda Bugatti ile 2 defa Targa Florio yarışı kazanmış olan Albert Divo’dan alıyor.

Divo görünüş ve amaçları dışında Chiron’a göre başka farklılıklara da sahip. Divo yola ciddi anlamda yapışırken artan hava akışı ile fren, lastik ve motor sıcaklıklarını daha iyi koruyabiliyor. Yüzde 23 daha geniş arka spoyler, daha hafif ses sistemi, azaltılan yalıtım, karbon fiber ara soğutucu kapağı ve hafif lastikler sunan araçta kapı ile orta konsoldaki depolama alanları ise kaldırılmış.

Temel tasarım kimliği olarak EB110, Veyron ve Chiron ile benzer olan Divo’nun yeni bir arzu nesnesi olacağı kesin.