Apple tarafından piyasaya sürülen iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR beklentinin altında kalan satışları ile şirket için hayal kırıklığı oldu. Hatta Tim Cook satışların düşük olmasını uygun fiyatlı batarya değişim programına bağlayarak da ilginç bir açıklamaya imza atmış oldu. Milyar dolarlık şirket konumuna gelen şirketin hisselerinin son açıklamalar sonrasında sert bir düşüş yaşadığını da belirtelim. Şimdi ise Apple ümitlerini 2019 iPhone akıllı telefon serisine bağlamış durumda. Peki, 2019 iPhone özellikleri için beklentiler ne yönde?

2019 iPhone neler sunacak?

Atherton Research analisti Jean Baptiste Su, 2019 iPhone modelinin 2018 iPad Pro tabletler olduğu gibi USB-C portu kullanacağını ve Lightning portundan artık vazgeçileceğini ifade ediyor. Bunun yanı sıra daha küçük ekran çıkıntısı ve ekrandan parmak izi okuma sağlayacak yeni Touch UD sensörünün de yeni nesil amiral gemisinde olabileceği düşünülüyor. Bunlara ek olarak daha fazla batarya ömrü, daha hızlı şarj yeteneği ve daha iyi kamera kalitesi de yine beklentiler arasında.

Tabii ki yeni iPhone modelleri için daha oldukça erken. Yeni modellerinin tanıtımı Ekim ayından önce gerçekleşmeyecektir. Öte yandan, şirketin akıllı telefon piyasasında güçlü hale gelmesi için Android amiral gemisi rakiplerinin arkasında kalmaması gerekiyor.