Dubai merkezli otomobil üreticisi Devel, uzun ve yoğun çalışmaların ürünü olan Sixteen modelinin üretim versiyonunu bu yıl içerisinde asfalta indirmeyi planlıyor. Hiper otomobil arenasında yer alacak 5007 beygir gücündeki Devel Sixteen modelinde dört turbolu V12 motor görev yapıyor. Tam bir güç ve hız makinesi olan modelin V8 motorlu bir versiyon için de çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.

Dünyanın hızlısı olma iddiasında: Devel Sixteen

Yasal olarak yol kullanımına uygun olacak bu büyüleyici otomobilin çıkış tarihi hakkında 2019’un işaret edilmesinin ardından ise şimdi kullanıcılar aracın siparişine ve üretimine ilişkin pek çok konuyu da merak etmeye başladı. Devel Sixteen satış rakamının 1.6 milyon dolar olması beklenirken, üretim sayısına ilişkin ise henüz bir netlik yok. Belirsizliğini koruyan bir diğer konu da sipariş listesinde yer alan kişi sayısı. Firma tarafından bu konuda da bu zamana kadar kesin bir paylaşılmadı.  Buna karşılık Sixteen için 2 yıllık bir bekleme süresinin de olacağı iddia ediliyor.

Devel’in bu otomobili yaratmaktaki en büyük hedefi ise Koenigsegg Agera RS ve Hennessey Venom F5 gibi klasmanındaki araçların performanslarını 500 km/s olarak hedeflediği maksimum hız değeri ile alt üst etmek.